maandag 28 maart 2011

De eerste Breskensdag

Vandaag ga ik samen met Izak naar Breskens. Een paar dagen geleden stond er nog op windguru dat het Oost werd dus dat beloofde wat. Als ik op zaterdag nog eens een keer kijk zie ik dat inmiddels Noord-Oost voorspeld is. Bij die wind kan het nog steeds leuk zijn dus sta ik vandaag om 6 uur op om op tijd voor de trein te zijn. De trein die ik wilde halen mis ik op een paar seconden (Grmbl!) dus dat wordt 25 minuutjes wachten. De trein van 7.22 haal ik wel dus om kwart voor 8 sta ik alsnog in Vlissingen. Op de boot zie ik Izak al en samen gaan we naar boven. Niet lang daarna vertrekt de boot. Op de boot maken we kennis met een andere vogelaar: Jos Tramper. Hij gaat ook naar Breskens. Onderweg naar Breskens horen Izak en ik nog wat leuke jaarsoorten. De eerste zingende fitis en ook nog een zwartkop. Ook komt er nog een man bruine kiek overvliegen (de helft van alle trekkende roofvogels die we zagen...). Op de telpost zien we al snel dat het niet echt een goede trek gaat worden. De wind staat pal Noord. Het is wel mooi weer dus misschien kan het toch nog leuk worden. Er vliegen opvallend veel kauwen en kraaien.
Ook de graspiepers trekken een beetje door. Izak ziet z'n eerste boerenzwaluw van het jaar. Verder vliegt er ook nog wat vinkenspul. Een keep, sijs, vink, kneu, putter worden gehoord. Verschillende rietgorzen vliegen ook over.
Ook vliegt er nog een barmsijs spec. over. Uit de foto's zal hopelijk een zekere determinatie rollen.
\
EDIT: HET BLIJKT EEN KLEINE BARMSIJS TE ZIJN. EEN NIEUWE SOORT!
De altijd aanwezige graspiepers zijn wel leuk en ik maar er dan ook een paar foto's van. 
Ook de lokale zwarte roodstaart laat zich goed horen (nieuwe jaarsoort). Om 12 uur houden we het echter voor gezien, het was niet bepaald een goede trek. Gelukkig toch nog een paar jaarsoorten erbij maar de doelsoort voor mij: oeverzwaluw hebben we helaas niet gezien. Wel kwamen er nog twee andere boertjes langs maar die had ik al. De andere helft van de roofvogeltrek bestaat trouwens nog uit een sperwer die ook nog, gepest door een kraai, langs kwam vliegen.
Als we weer op de boot zitten kijken we terug op een zonnige ochtend met helaas niet al te veel trek. Gelukkig wordt er voor morgen een goede wind voorspeld (Zuid-Oost) dus morgen ga ik het nog maar eens proberen! Nu eerst maar eens aan het werk voor de toetsweek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten