maandag 11 juli 2011

De eerste vakantiedag

De eerste dagen leveren altijd veel nieuwe soorten op. Ook deze dagen zijn daarop geen uitzondering. Zondag komen er wat gewone soorten bij die we ook veel in Nederland hebben. Voor mij is een leuke soort een matkop die ik nog nooit heb gezien.
Wel gehoord, maar zien is natuurlijk leuker. Maandag hoor ik een geluid dat ik niet meteen thuis kan brengen. Als ik op het balkon sta zie ik al snel waar om het gaat. Een boomklever in de boom naast het balkon. Een nieuwe voor de vakantielijst.
Vanaf het huisje scoor ik trouwens nog een nieuwe vakantiesoort, het is ook een jaarsoort. Een rotszwaluw foerageert kort in het dal. Vanaf het balkon scoor ik een paar uur later ook nog een blauwe reiger, die, door zijn manier van vliegen eerst door mij voor een één of andere roofvogel werd aangezien. ’s Middags gaan we bij de Stausee lopen. Na een tijd zien we de stuwdam van het meer al liggen. Wat ik leuker vindt zijn de foeragerende rotszwaluwen bij de dam. Via een trapje kun je op de dam dus dat besluit ik dan ook te doen. Als ik beneden sta is het erg gaaf. De rotzwaluwen komen soms op maar een paar meter voor bij. Met de foto’s lukt het niet helemaal. Ze zijn nogal snel en dat maakt het fotograferen niet erg makkelijk. De zittende vogels zijn nog het beste gelukt. Die vind ik zelf ook het leukst. Ik had nog nooit goed zittende rotszwaluwen kunnen fotograferen.
Dat moet ik deze vakantie nog maar eens gaan proberen! Via een bos lopen we terug. Dat is niet erg leuk er zijn weinig vogels en er zijn des te meer muggen. Met een flink aantal muggenbulten verlaat ik het bos weer. De rest van de fam wil graag naar een winkeltje in Blatten, maar daar heb ik niet zo veel zin in. Ik besluit dan ook om terug naar het huisje te lopen. Dat blijkt geen slechte keus te zijn. Als ik aan het lopen ben hoor ik opeens een hele aparte zang. Maar één vogel kan zo’n zang produceren: Europese kanarie! Helaas zie ik de vogel niet maar de zang is ook behoorlijk overtuigend. Dat is iets wat je in Nederland niet snel zult horen (alhoewel in Limburg…). Zien zal ik ze nog wel eens bij Breskens maar daar produceren ze meestal ook niet meer dan wat roepjes. Na deze leuke soort loop ik tevreden naar huis. Van een opvallend roepend vogeltje kan ik snel wat foto’s maken.
Thuis zie ik dat het om een goudvink gaat, ook leuk! Wat mij betreft is de eerste dag van de vakantie uitstekend verlopen. De tweede dag, dinsdag, zal hopelijk ook wel leuk worden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten