donderdag 14 juli 2011

Onverwachts een leuk middagje in het Saastal

Donderdag lijkt ook zo’n dag te gaan worden, maar we besluiten om vanmiddag toch maar even te gaan proberen of het ergens anders misschien droger is. De keuze valt op het Saastal, dat moet erg mooi zijn. Als we daar aankomen ziet het er inderdaad veelbelovend uit. Het wordt helemaal leuk als ik in een boom een zingend mannetje Europese kanarie ontdek. Even later is eerst vrouw maar later ook man Europese kanarie op te grond. Vooral het mannetje is schitterend en ik kan dan ook leuke foto’s maken.
Aan Christely kan ik ook nog een euro’tje laten zien. Dit keer zat hij weer in de boom.
Als we door het dorpje Saas-Fee zijn gekomen,  komen we op weggetje die door een groot, vlak land loopt. Op de elelektriciteitsdraden zit een één of ander vinkje. De kijker er op: barmsijs! Voorlopig maak ik er even een kleine van. De barmsijs laat zich erg goed zien en ik heb dan ook duidelijke foto’s. Voorlopig schrijf ik ‘m op als kleine (nieuwe levenssoort!) maar voor de eindbeoordeling zal ik ‘m nog naar Mark sturen. Met deze foto’s moet dat niet al te veel problemen opleveren denk ik.
Na een lange wandeling komen we uiteindelijk bij een veelbelovend uitziend meertje. Helaas blijft het daarbij want verder dan twee kwikstaarten kom ik daar niet. Het zijn tot overmaat van ramp waarschijnlijk ook nog eens gewone witte kwikken. Bij het teruglopen kom ik wel weer wat leukers tegen: een vinkachtige die zich goed laat zien. Ik kom er niet uit wat het is, maar ongetwijfeld zal Mark dat wel uit kunnen vinden. Ik heb in ieder geval genoeg foto’s. Ik denk zelf aan een juveniele barmsijs. Als ik weer dicht bij het dorp ben kom ik zo waar nog een nieuwe jaarsoort tegen. Een paapje die zich goed laat zien.
Deze soort is de laatste leuke van deze dag. Na wat strubbelingen bereiken we gezamenlijk de auto: op naar huis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten