zaterdag 9 juli 2011

Reis en aankomst in Zwitserland


Om 12 uur zouden we wegrijden naar Zwitserland. Dat lukt ook en dus rijden we om twaalf uur , verdiept in zeer hoogstaande lectuur (Donald Duck), ’s-Gravenpolder uit. Uiteraard kijk ik regelmatig het raam uit in de hoop een paar leuke vogels te zien. Als we de eerste stop bij Luxemburg maken kan ik de eerste leuke soort verwelkomen: zwarte wouwen komen mooi over.
Als we over de snelweg in Frankrijk rijden komt daar zelfs een echte lifer bij: zwarte ooievaar! Behalve de zwarte hebben ze in Frankrijk nog veel meer witte ooievaars en die zien we dan ook veel. Op een parkeerplaats komen ze zelfs naar ons toe om brood te bedelen. Weer eens wat anders dan meeuwen!
Voor de rest verloopt de reis qua vogels erg rustig met weinig leuke soorten. Als we om 3 uur ’s nachts in bed liggen zijn we gelukkig op de bestemming aangekomen. Weliswaar met moeite maar gelukkig zijn we er dan toch. ’s Ochtends let ik natuurlijk goed op of er leuke vogelsoorten zijn. Ik kan een aantal nieuwe vakantiesoorten opschrijven en ook twee lifers. De eerste is een bergfluiter, die hoor je hier vrij veel. De tweede is een grijskopspecht, ook die hoor je nog vrij regelmatig en waarschijnlijk vloog er vanochtend ook één langs. Andere leukere vakantiesoorten zijn twee kruisbekken, een raaf, en voor de rest vrij normale soorten als sperwer, buizerd enz. In totaal staat de teller deze eerste dag op 18 soorten. Op zich een vrij leuk vakantiedagje, ware het niet dat mijn humeur grondig verpest wordt door een gigantische knaller bij Westkapelle. Een kleinste strandloper, ontdekt door Pim Wolf. Waarschijnlijk had ik ‘m toch niet gehad maar het is evengoed balen dat hij op de dag dat ik vertrok ontdekt wordt. Op de eerste dag wordt nog een erg leuke soort ontdekt, op de Bevelanden nota bene: een schitterende adult zomerkleed aziatische goudplevier! Een gestreepte strandloper, opnieuw bij Westkapelle, zorgt er ook voor dat ik met een redelijk chagrijnig gevoel aan deze vakantie begin. Hopelijk worden ze nog gecompenseerd door leuke Zwitserse soorten anders had ik beter thuis kunnen blijven!

EDIT: Twee weken later zat de Aziatische goudplevier er nog. Inmiddels heb ook ik een mooie Aziatische goudplevier op m'n lijst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten