zaterdag 16 juli 2011

Rotsbeestjes!

Vandaag hebben we niet echt een plan om ergens naar toe te gaan. Vanmiddag gaan we zwemmen en vanochtend luieren we een beetje. Een uitstekende gelegenheid dus om vanochtend te proberen om de rotszwaluwen van de Stausee te fotograferen. Als ik eenmaal op de stuwdam sta laten de rotszwaluwen zich opnieuw erg goed zien. Helaas, fotograferen is een ander verhaal. De groothoeklens heeft net te weinig millimeters en de telelens te veel. Uiteindelijk lukt het me toch nog om een paar leuke plaatjes te schieten.
Terwijl ik daar zo op de dam sta zie ik in een flits een vogel voorbijvliegen met heel veel rood in de vleugels. Dat moet wel een rotskruiper zijn! Al snel kan ik er inderdaad een 100% zekere rotskruiper van maken. Een heel mooi beestje! Ik kan een paar foto’s maken maar door de afstand lukt dat helaas niet erg. Sommige foto's doen me erg denken aan de rotskruiper van Limburg. Lekker ver weg, onscherp...
Als ik weer rotszwaluwen aan het fotograferen ben komt opeens dezelfde vogel weer terug vliegen. Ditmaal zie ik hem nog beter. De vogel komt op ongeveer 2-3 meter langsvliegen. Het is echt een beauty! Alle kenmerken zijn te zien aan deze vogel. Ik kan ook nog een paar betere bewijsplaatjes maken.
De dip van gisteren is helemaal goed gemaakt! Als het half twaalf is loop ik weer terug naar het huisje. Met een rotskruiper op zak! Erg onverwachts, maar super leuk, op een half uurtje lopen vanaf het huisje! ’s Middags word er gezwommen. Het is qua vogels een erg leuke dag geweest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten