donderdag 2 februari 2012

Succes in de Yerseke Moer

Al een tijdje zit er een sneeuwgans in de Yerseke Moer. Omdat ik donderdag het vierde uit ben wil ik dan gaan proberen om de sneeuwgans te zien. Er moet ook nog ergens een roodhalsgans rondlopen, dus wie weet... Het is erg koud dus goed ingepakt vertrek ik van huis. Na een moeizame rit kom ik aan bij Vlake. Al snel zie ik een groot aantal brandganzen lopen. Het duurt niet lang of ik haal er een sneeuwgans uit. Yes! Dit kun je wel als nieuwe soort beschouwen want mijn enige hiervoor was de vogel van Zeeuwsch-Vlaanderen en die is zo wild als een tamme kanarie. De vogel komt dichtbij lopen en terwijl ik plat op mijn buik lig, geeft dat leuke fotoresultaten.
Thomas Luiten komt ook even fotograferen, maar ook hij heeft nog geen roodhalsgans gezien. Op mijn gemak zoek ik verder. Opeens vliegt er een snip op uit de sloot. Snel maak ik een foto. Bokje, denk ik als ik de gouden strepen op zijn rug zie. Het blijkt een watersnip te zijn aldus Corstiaan, omdat de snavel niet lang genoeg is.
Bij de Yerseke Moer scoor ik ook nog mijn eerste veldleeuwerik van het jaar.
Ik kom Corstiaan tegen en samen gaan we de (toen nog) bokjes opzoeken. Al snel vliegt een watersnip weg en daarna nog één. Ik kijk nog een poosje rond, maar die roodhalsgans lukt echt niet meer. Corstiaan zag nog twee kleine rietganzen, maar die zie ik ook niet. Wel kan ik aanschuiven bij een schitterende witgat in de sloot. Hij laat zich goed zien en dat is weer goed voor de foto.
Tevreden verlaat ik om kwart voor vier de Yerseke Moer. De sneeuwgans is goed gelukt en de rest is bijzaak. Ik moet me klaar gaan maken voor een gala vanavond...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten