donderdag 17 mei 2012

Middagje voorjaarsWK

Vandaag heb ik vrij omdat het Hemelvaartsdag is. 's Ochtends ga ik naar de kerk, maar 's middags heb ik tijd om te vogelen. Mijn ouders moeten ook ergens op Walcheren zijn dus ze kunnen mij afzetten bij Westkapelle. Ik wil er graag naar toe omdat er een gestreepte strandloper zit en een kleine burgemeester die ik graag op de foto wil zetten. Als ik ben afgezet zie ik meteen Marc en Peter Goedbloed. Ik maak een praatje en ik hoor dat de streep niet meer gezien is. Ze hebben nog wel iets anders interesants te melden, namelijk dat zij morgen naar het noorden van het land gaan om in ieder geval de bairds strandloper, grote franjepoot, terekruiter en woestijnplevier te doen. De vraag is of ik misschien ook mee wil. Ik sta voor een dillemma want ik had morgen al afgesproken dat ik naar Breskens zou gaan en het wordt een hele goede Oostenwind. Uiteindelijk geeft de zeldzaamheid van de soorten de doorslag, wanneer immers krijg je de kans weer om een bairds strandloper en een adult zomerkleed grote franjepoot te zien? Voorlopig blijven we op Westkapelle vogelen. We checken het Vroon maar dat levert alleen twee krombekjes op, nieuw voor de jaarlijst. Aan de andere kant bij de K. de Vosweg komen we Ies en Hannah Goedbloed tegen. Ook daar kijken we het gebied af en we vinden nog de twee strandplevieren die hier al een tijdje zitten. Een goede Walcherensoort! Daarna reizen we af naar de zeedijk voor de burgemeester. Helaas reageert er geen kleine burrie op het door mij meegebrachte brood. Dan maar naar het opslagterrein Erika. Daar zit niet zo veel, maar wel een mooie tapuit die zich goed laat fotograferen.
Behalve dat komen we ook Pieter Beeke nog tegen op het parkeerterrein. Hij vertelt ons dat hij toevallig de kleine burrie bij Domburg over zijn auto zag vliegen en ook dat hij de gestreepte strandloper herontdekt heeft! Dat is goed nieuws dus we vertrekken naar het Vroon. Daar kunnen we de streep prachtig zien. Een nieuwe soort voor mij, waar ik al lang op wachtte. Ik maak leuke foto's en met een tevreden gevoel kan ik weer instappen in de auto en gaan we naar huis.
Gelukkig vinden mijn ouders het goed dat ik morgen niet naar Breskens, maar naar Groningen ga en kan ik afspreken met Peter en Marc dat ze me samen met Bart Schot op zullen halen bij de carpoolplek bij de Vierwegen. Hopelijk komt er morgen een knallend verslag van wat we gezien hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten