maandag 23 september 2013

Roze spreeuw

Inmiddels ben ik al drie weken student. Ik had gehoopt dat de kleine geelpootruiter mijn eerste nieuwe 'Leidensoort' zou worden, maar helaas was die net vertrokken toen ik arriveerde. Zaterdag is er echter een juveniele roze spreeuw ontdekt bij Katwijk. Tot tien uur blijf het echter angstig stil. Daarom vraag ik maar even via de whatsapp groep of de vogel nog tp is. Al snel stuurt RenĂ© van Rossum een berichtje dat dat inderdaad zo is, gelukkig! Na het college haal ik mijn spullen op en ga ik met de bus naar Katwijk. Daar is het nog even zoeken waar de puinhoop precies is, maar met de vriendelijke hulp van de leden van de Bird Alert Katwijk kom ik al vrij snel op de plaats van bestemming aan. 

Daar is de spreeuw net even naar beneden gedoken. Het duurt niet lang of ik zie hem zitten. Nieuwe soort binnen! De komende uren laat de vogel zich soms schitterend zien terwijl hij van de bessen zit te eten om daarna weer een kwartier beneden in een struik uit te buiken. Ondertussen maak ik kennis met verschillende vogelaars uit de regio. Ook leuk! De vogel laat zich zo goed zien dat ik besluit een keer niet te fotograferen, maar te filmen. Uit de verschillende filmbeelden kan ik uiteindelijk toch een leuk filmpje samenstellen.

Als de vogel even naar het weilandje is gevlogen en even later meevliegt in de groep spreeuwen die daar zit, is het leuk om te zien hoe makkelijk hij er uit te halen is. Toch trekt hij vooral met zichzelf op en vermaakt hij zich met de vlierstruiken onderaan telpost de Puinhoop. Uiteindelijk ga ik rond vier uur zeer tevreden terug naar Leiderdorp. Mijn eerste roze spreeuw had ik niet beter kunnen zien! Hieronder nog wat foto's:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten