maandag 7 oktober 2013

Een hop en wat voor één!

In Katwijk aan de Rijn zit al een tijd lang een hop. De vogel laat zich soms zeer fraai op korte afstand zien. Dinsdag heb ik al een poging gewaagd, maar ondanks vier uur zoeken, liet hij zich niet zien. Vandaag ga ik het na college nog een keer proberen. Als ik door de wijk de Zanderij loop, verteld een buurtbewoonster me al dat de hop aan het einde vaan de straat Graslelie zit. Snel loop ik er naar toe. Het haasten was echter niet nodig. De hop zit zeer rustig in het gras en laat zich uitstekend benaderen. Met een handvol ander fotografen geniet ik van deze zeer fotogenieke hop. De vogel komt soms naar ons toegelopen en stopt dan op ongeveer 2 tot 3 meter. Ik kan kopportretjes schieten. Ongelofelijk om dit mee te maken! Anderhalf uur en een geweldige show later, vliegt de hop weg! Wat geweldig om mee te maken! Hieronder een selectie van foto's:


Samen met Mattias Hofstede ga ik op zoek naar de hop. Aan de andere kant ziet Mattias al snel de hop weer terugvliegen naar de oude plek. We lopen dus weer terug. Overigens is hieronder nog een foto te zien van Mattias van mij met de hop. 
Foto Mattias Hofstede
Bij de oude plek zien we de hop al snel zitten. Opnieuw gaan we achter hem aan. Twee kauwen zorgen er voor dat de vogel zijn kam vaak op zet. Uiteindelijk worden ze zo agressief dat de hop opvliegt en boven de huizen verdwijnt. Hieronder nog een foto van de hop met een kauw.

We lopen naar de plek waar hij vermoedelijk zit. Al snel vinden we hem terug in een moestuin. Daar volgen we de vogel voor de laatste show van de dag. Wat een supervogel! Twee hondjes houden zich braaf achter het hek, maar als er één een gaatje gevonden heeft kan hij zich niet meer bedwingen en stormt op de hop af. Vermaningen van het baasje hebben geen zin, de vogel vliegt dan ook weg. Wij vinden het niet zo erg, we hebben ongeveer een uur lang van de vogel kunnen genieten. Hieronder is een filmpje te zien van de hele dag (inclusief filmbeelden van Fred Klootwijk van ons met de hop) en nog enkele foto's. 


2 opmerkingen:

  1. Ziet er uit alsof men de vogel niet verstoort, zo op 2 mtr afstand. Ga zo door.

    BeantwoordenVerwijderen